Academisch afstandsonderwijs The Open University (UK)

Inschrijftermijn Bacheloropleidingen sluit 9 januariThe Open University (OU) van Engeland biedt afstandsonderwijs op universitair niveau aan studenten over de gehele wereld. Het aantal studenten dat vanaf 1969 hun professionele, academische en persoonlijke doelen op afstand hebben behaald ligt momenteel op 1,8 miljoen. De inschrijving voor Bachelor opleidingen aan de OU is inmiddels geopend. De inschrijftermijn voor Bachelorvakken die in februari 2014 starten, sluit op 9 januari 2014.

Veel studenten uit Nederland volgen dit afstandsonderwijs omdat het een Engelstalige universitaire opleiding is zonder voorselectie op basis van eerder behaalde cijfers of andere formele toelatingseisen voor de eerste graad van de Bachelor. Studenten krijgen de kans zich te bewijzen. Daarnaast kunnen studenten de opleiding vanuit huis volgen, kunnen ze zelf het tempo bepalen en krijgen ze de mogelijkheid om hun Engels naar een academisch niveau te tillen, hetgeen door Nederlandse werkgevers als pluspunt wordt aangemerkt. De behaalde bul is bovendien wereldwijd erkend.

The Open University van Engeland biedt op afstand Bachelor opleidingen met hoge praktijkrelevantie aan, speciaal gericht op Europese studenten. Hieronder vallen BA opleidingen als Bedrijfskunde, ICT (ook in combinatie met Business Studies), Onderwijskunde, Bouwkunde, Engels, vreemde talen, Wiskunde, Geschiedenis, Politicologie en Maatschappijleer, Sociologie, Filosofie en Psychologie, Milieukunde en Medicinale Chemie. Zie ook de website www.openuniversity.edu. De Bedrijfskunde faculteit van The Open University (Business School) en is een van de weinige (slechts 1%) Business Schools ter wereld die triple geaccrediteerd is.

“Onze Open University heeft meer dan 40 jaar ervaring in het geven van onderwijs op afstand. Vanwege de hoge flexibiliteit van het leerprogramma kunnen studenten leren en tegelijkertijd stappen maken in hun carrière. Door de voortdurende ontwikkeling van de moderne onderwijstechnologieën kunnen onze studenten bijvoorbeeld het grootste gedeelte van het studiemateriaal inzien op een smartphone of tablet,” aldus Matthew Brown, marketing director van The Open University in Milton Keynes Engeland.

De didactisch goed ontworpen en al met prijzen bekroonde on- en offline studiematerialen, boeken, video’s en audio en de elektronische conferentiesystemen maken het onderwijs op afstand vergelijkbaar met dat in een klaslokaal. Door deze manier van interactief studeren hebben studenten van over de gehele wereld contact met elkaar en met docenten. Voor elk studieonderdeel is een persoonlijke begeleider beschikbaar, die maximaal 18 studenten begeleidt. Het is de combinatie van dit alles dat bijdraagt aan de hoge tevredenheidsgraad van studenten en aan een succesvol studieverloop.

Voor meer informatie over het Bachelorprogramma kan contact worden opgenomen met de studieadviseurs van The Open University: www.openuniversity.edu, tel. 0044 845 241 6555 (gratis terugbelfaciliteit via het webformulier).


Over The Open University van Engeland


De Britse Open University is in 1969 opgericht als eerste open universiteit ter wereld en biedt academische en professionele scholing. Sinds de oprichting zijn er ongeveer 1.8 miljoen studenten afgestudeerd. Het meest geliefd zijn de studies ICT, vreemde talen, Natuurwetenschappen en Bedrijfskunde (waarvan ook de MBA Opleiding). The Open University Business School is de Faculteit Bedrijfskunde en is EQUIS, AACSB en AMBA geaccrediteerd. De faculteit is een van de grootste en behoort tot de selecte 1% van alle Business Schools ter wereld die drievoudig geaccrediteerd zijn. Een daar behaalde bul wordt in Nederland en internationaal erkend.

Ranking
Deze grootste universiteit in de UK staat al jaren bovenaan de Britse universiteitsranglijst wat studenttevredenheid betreft. In de laatste ranglijst van het dagblad The Times, waarin de beste universiteiten ter wereld jonger dan 50 jaar gerangschikt werden, plaatste The Open University zich bij de Top 100. Als enige universiteit wereldwijd die onderwijs op afstand aanbiedt, werd de OU door de krant als ‘uitmuntend’ aangeschreven.  

Cijfers
Aan The Open University staan momenteel meer dan 200.000 studenten ingeschreven. Studies kunnen flexibel in tijd en vanuit elk land worden gevolgd. Deeltijd studenten spenderen zo’n negen tot 20 uur per week aan hun studie. Voor voltijd studenten geldt een studietijd van ongeveer 30 tot 40 uur per week.  

Kosten
Voor een studie aan The Open University van Engeland zijn studenten collegegeld verschuldigd. Betaling gebeurt per gevolgde studiemodule. Een Bachelor opleiding duurt bij voltijd studeren vier jaar. De meeste studenten aan de OU studeren in deeltijd, naast hun baan. Over het algemeen ontvangen zij hun diploma na ongeveer zes jaar. Veel studenten maken gebruik van de gespreide betalingsmogelijkheid in maandelijkse termijnen, geregeld via het Student Budget Account (OUSBA). Daarbij ontvangt ongeveer 40 procent van de studenten financiële steun van hun werkgever.


     The Open University
Milton Keynes
MK7 6AA
United Kingdom
www.openuniversity.edu

 

 

 

 

Studie informatie Bachelor programma:
Studieadviseurs OU
Tel.: + 44 845 241 6555


Studie informatie MBA Programma:
Robert Ensor
robert.ensor@oubs.edu
Tel: 020 412 1962